Bel ons
Menu Sluit

Update ANW plan van aanpak

In de afgelopen maanden heeft de werkgroep ANW invulling gegeven aan het plan van aanpak voor de ANW. De werkgroep heeft hiervoor op verschillende manieren input opgehaald bij de achterban. Belangrijk uitgangspunt is het realiseren van een evenwichtige en solidaire verdeling van diensten tussen alle huisartsen.

Zoals al eerder naar de HCA leden in een brief aangegeven is, zijn er nog een paar discussiepunten binnen de werkgroep waardoor we meer tijd nemen om het plan uit te werken en te implementeren dan eerder gedacht. De startdatum verandert daarmee van 1 juli naar 1 oktober 2023. Vanaf 1 oktober 2023 zal er worden geroosterd volgens de “vrije roostering” regels, die zijn goedgekeurd in de HCA vergadering van 7 februari 2023.

Afgelopen vrijdag heeft de werkgroep een eerste reactie vanuit Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis ontvangen. Deze vragen worden de komende tijd beantwoord, zodat we na akkoord op 1 april kun-nen starten met de nieuwe tarieven en over kunnen gaan op de implementatie.

De werkgroep zal zich de bij de implementatie als eerste focussen op het maken van een keuze voor een roostersysteem en kijken naar het overgangsproces van diensten verkopen via BKV tot het nieuwe roostersysteem waarin verkoop via BKV niet meer nodig is. We hopen jullie daar binnenkort meer informatie over te geven.

Heb je vragen of opmerkingen mail dan naar Stefanie (s.mouwen@amstellandzorg.nl) zodat zij dit mee kan nemen naar de werkgroep.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact