Bel ons
Menu Sluit

POCT-CRP meter

Er komen aanpassingen in de werkwijze voor de bepaling van CRP met uw POCT meter. Deze aanpassing wordt maandag 3 april doorgevoerd. De vakanalist POCT van Atalmedial zal tijdens een werkbezoek in de weken na 3 april aan uw praktijk nogmaals de gang van zaken met u bespreken. 

Op dit moment is er voor een CRP meting naast een order in Zorgdomein ook het BSN nummer van de patiënt in te voeren in de meter. Deze methode heeft enkele nadelen. Zo is het vaak niet mogelijk om in de rapportage onderscheid te maken tussen verschillende artsen in groepspraktijken. Uitslagen worden dan naar 1 praktijkhouder gezonden. Daarnaast constateren we dat de invoer van BSN foutgevoelig is. Dagelijks is men  veel tijd kwijt aan het herstellen en achterhalen van de juiste gegevens. In de nieuwe werkwijze hoeft u geen BSN nummer meer in te voeren in het apparaat. Het aanvragen van een CRP POCT in Zorgdomein volstaat. Wel moet na de meting de uitslag in een “verplicht” extra veld in Zorgdomein ingevoerd worden. De rapportage gaat dan meteen naar de juiste aanvrager.

In de bijlage is een instructiekaart opgenomen met de werkwijze van de nieuwe procedure CRP POCT aanvraag in Zorgdomein.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact