Bel ons
Menu Sluit

Meer tijd voor de patiënt

De eerste groep huisartsen die per 1 april is gestart met Meer Tijd voor de Patiënt heeft inmiddels hun praktijkplan in concept klaar! Praktijken hebben zelf een keuze gemaakt uit interventies die passen bij hun eigen praktijk.

De meest gekozen interventies voor dit jaar zijn tot nu toe bij anders werken: de triage training voor assistentes gecombineerd met flexibele consultduur en de interventie taakherschikking. Bij het andere gesprek wordt de interventie implementatie van Positieve Gezondheid door bijna iedereen gekozen in het eerste jaar en bij samenwerken met het netwerk de interventie Welzijn op Recept. Deze laatste twee interventies worden op WSV-niveau opgepakt. Uitbreiding van capaciteit wordt ook door 1 praktijk gekozen.

De praktijken gaan nu verder aan de slag met het maken van de projectplannen voor de verschillende interventies die zij gekozen hebben.

Kijk voor meer informatie over de verschillende interventies op de HCA website. Of stel uw vraag aan Stefanie Mouwen, programmamanager bij Amstellandzorg s.mouwen@amstellandzorg.nl

Er zijn inmiddels een drietal informatiebijeenkomsten gepland voor praktijken die de komende kwartalen gaan starten waarin u informatie krijgt over de verschillende interventies en de mogelijkheden.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact