Bel ons
Menu Sluit

In memoriam Frank Garnier

Op 10 mei jl. is Frank Garnier overleden. Frank was aanvankelijk huisarts in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam en vanaf eind jaren 90 in Amstelveen. Zijn praktijk heette ‘Bovenuit’, waarschijnlijk omdat die vlakbij de tramhalte ‘Onderuit’ was gelegen, maar ook vanwege de bijzondere locatie: op de eerste verdieping van een flat aan de Van Heuven Goedhartlaan.

Naast huisarts was Frank een ervaren bestuurder. Hij was mede-oprichter van de Stichting ION (Inschrijving op Naam). ION is voor ons nu vanzelfsprekend, maar dat was het ooit niet. Het was destijds een wapenfeit dat dat gerealiseerd werd en vormt een belangrijke pijler voor de huisartsgeneeskunde in Nederland. Hij was voorzitter van HIS-gebruikersvereniging OREGO, bestuurslid van de Huisartsenpost Amstelland, lid van de Raad van Toezicht van de GGZ Delfland, arbiter bij de LHV, en nog veel meer. Maar hij was ook zanger en genealoog. Kortom hij deed van alles naast het huisarts zijn. Hij was tijdens vergaderingen altijd heel secuur en wist waar hij het over had. Tijdens ledenvergaderingen van de HCA (toen nog HVA) werd altijd goed naar hem geluisterd. Zijn kwinkslagen en bulderlach waren karakteristiek voor hem.

Ongeveer 10 jaar geleden ging hij met pensioen en werd zijn praktijk overgenomen door Hanneke van Hilten. We bewaren plezierige herinneringen aan hem.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact