Bel ons
Menu Sluit

HIS selectie

Tijdens de ALV in april hebben huisartsen de opdracht aan Amstelland Zorg gegeven om de nieuwe HIS’sen die recent op de markt zijn gekomen te vergelijken met Microhis en Medicom. Deze nieuwe HIS’sen zijn van HealthConnected, Meditools en Sanday.

Onderdeel van dit vergelijk zijn demonstraties van alle systemen op basis van dezelfde 5 use cases, scenario’s uit de dagelijkse praktijk. Deze demo’s vinden binnenkort online plaats en worden opgenomen. Wij hebben van ieder gezondheidscentrum een huisarts uitgenodigd om bij deze demo’s aanwezig te zijn, zodat jullie vragen kunnen stellen aan de leverancier. Links naar de demo opnames worden vervolgens met alle huisartsen gedeeld zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om een mening te vormen.

Inzicht wordt ook gevraagd van assistenten, POHs en praktijkmanagers. Een programma van eisen met randvoorwaarden ís gemaakt (nog in concept versie). Deze worden binnenkort gedeeld zodat hierop feedback gegeven kan worden.

Tijdens de ALV in oktober worden huisartsen uitgenodigd om te stemmen. Kiezen jullie voor de regio 1 HIS of meerdere HIS’sen, zo ja welke? De intentie is om vanaf Q1 in 2024 met de implementatie van het nieuwe systeem te starten. Om de implicaties voor overstap naar een andere HIS te onderzoeken zijn wij met een ICT analyse per gezondheidscentrum/ praktijk gestart. Hierin wordt een inventarisatie gemaakt van welke ICT systemen op dit moment gebruikt worden. Als jullie in de tussentijd nieuwe ICT / beheer contracten afsluiten, vragen wij jullie om dit aub alleen voor 1 jaar te doen.

Vervolgens gaan wij onderzoeken wat nodig is om een optimale ICT werkomgeving te faciliteren. Dit zou in kunnen houden dat wij regionale contracten sluiten met ICT leveranciers /beheerders en praktijken kunnen dan kiezen om hiervan gebruik te maken in plaats van zelf contracten af te sluiten. Op deze manier zouden wij makkelijker kunnen helpen bij het optimaliseren van jullie ICT, waardoor wij ervan uitgaan dat dit werkdruk in de praktijk verlaagd en kosten besparingen met zich brengt. In in ieder geval wordt ICT gekozen dat zowel aan jullie eisen en wensen voldoet en goed op elkaar aansluit.

Zou je graag meer willen weten of aan de demo’s live deel willen nemen, laat het aub aan Julia Heidstra weten: j.heidstra@amstellandzorg.nl.

De demo’s vinden (voorlopig) plaats op de volgende data via Microsoft Teams:

  • 13 juni, Medikit (tijd nog niet duidelijk, waarschijnlijk tussen 17:30 en 19:00 uur)
  • 14 juni, 17:00 uur HealthConnected
  • 19 juni, 16:30 uur Sanday
  • 20 juni, 16:30 uur Medicom
  • 21 juni, 16:30 uur Microhis

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact