Bel ons
Menu Sluit

HIS selectie traject: hoe gaat het ermee?

Verschillende stappen zijn gezet in het HIS selectie project. In juni hadden wij online demo’s van 3 nieuwe HIS’sen en de 2 dominante bestaande HIS’sen. Deze kan je terugkijken op Huisartsen informatiesystemen (HIS) – demo – Amstelland Zorg – Stuur je evaluatie over deze demo’s aub aan j.heidstra@amstellandzorg.nl.

Referentiebezoeken bij actuele gebruikers van de nieuwe HIS’sen hebben plaatsgevonden om antwoorden te krijgen op vragen zoals ‘hoe vergelijk je een nieuw HIS met je oude HIS?, Hoe vond je de overstap?, Wat mis je of wat vind je juist goed?, Hoe gaat de leverancier om met je feedback?’

Aan alle leveranciers is gevraagd in hoeverre ze voldoen aan het door ons opgestelde (en door het HCA bestuur goedgekeurde) programma van eisen. Het PvE is gebaseerd op aanbevelingen van INEEN en hier te lezen.

Fysieke demo’s van HIS’sen zijn op 3 en 10 oktober gepland (zie hierboven). Tijdens de HCA ALV op 12 oktober zal CMIO Rik Looijmans zijn inzichten delen over de voor- en nadelen van de verschillende HIS’sen. Jullie worden vervolgens gevraagd hoe jullie verder willen.

Naast de HIS selectie vindt ook een werkplek optimaliseringstraject plaats. Dit kan werkdruk verlaging, kostenbesparing en meer efficiëntie met zich mee brengen. Hoe dit precies uit komt te zien hangt van de specifieke wensen van zorgverleners af.

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact