Bel ons
Menu Sluit

Els Licht (kaderarts eerstelijns ouderengeneeskunde) aan het woord

In september 2024 gaat de kaderopleiding geïntegreerde eerstelijns ouderengeneeskunde weer van start. Gezien de vele vraagstukken rondom kwetsbare ouderen in onze regio zou het heel waardevol zijn om ons team van kaderartsen te versterken met een extra kaderarts ouderengeneeskunde. Lees het het verhaal van Els Licht:

De kaderopleiding duurt twee jaar met een maandelijkse terugkomdag. Het is erg inspirerend om collega-huisartsen en eerstelijns specialisten ouderengeneeskunde uit het hele land te ontmoeten en ervaringen uit verschillende regio’s uit te wisselen. De opleiding is een mix van medisch inhoudelijk en thema’s over organisatie en samenwerking in de zorg. Daarbij komen ook juridische en financiële aspecten aan bod. De inhoud van de opleiding sluit goed aan bij ons werk en de ontwikkelingen in de regio Amstelland. Als kaderartsen zijn we georganiseerd in de adviesgroep Laego. Jaarlijks is er een tweedaagse nascholing, en Laego werkt mee aan landelijke projecten, waaronder advies aan VWS. Dus ook op landelijk niveau kun je je steentje bijdragen.

Het zou fijn zijn als er een collega kaderarts ouderenzorg in onze regio bijkomt, zodat we samen kunnen werken aan het optimaliseren van de zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen. Er zijn veel uitdagingen, zoals de personeelstekorten bij huisartsenpraktijken en thuiszorg, de opkomst van particuliere huizen met bewoners met een WLZ-indicatie, het aanmeldportaal wijkzorg, de valpreventieketen, project proactieve zorgplanning, samenwerking met SO’s, internisten ouderengeneeskunde het de GGZ, de IZA-projecten en ga zo maar door. Het is leuk om overal bij mee te denken en mee te praten. Maar als enige kaderhuisarts ouderenzorg is het allemaal ook wel veel. Dus ik hoop dat er een enthousiaste huisarts (praktijkhouder, vaste waarnemer of huisarts in loondienst) is die de opleiding wil gaan doen en mee wil helpen om de huisartsenzorg voor kwetsbare ouderen behapbaar te maken en te houden.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Els Licht, huisartsenpraktijk Bankras, elslicht.huisarts@gmail.com

Verder lezen?

Bekijk alle berichten

Contact
Contact